Veej’jakaja ry:n hallitus 2021

25.11.2020

Puheenjohtaja
Heikki Isokääntä, Hirvensalmi (julkinen sektori)

Hallituksen jäsenet
Julkinen sektori
Olavi Kietäväinen, Puumala
Tapio Viljanen, Kangasniemi
  Varajäsen
Marjatta Valkonen, Kangasniemi

Kolmas sektori (yhdistykset)
Minna Saloviin, Mikkeli (Haukivuori)
Jaakko Kuntonen, Puumala
Jyrki Tulppo, Mäntyharju
  Varajäsen
Mervi Lintunen, Pieksämäki (Paltanen)

Sitoutumattomat asukkaat ja yrittäjät
Jari Viitikka, Mikkeli (Ristiina)
Eija Valtari, Pieksämäki (Venetmäki)
Eino Ylönen, Pieksämäki (Jäppilä)
  Varajäsen
Sirpa Tyrväinen, Pieksämäki

Hellot Valokuvaus vei Nuoriso-Leader-stipendin Ristiinaan

24.11.2020

Veej’jakaja ry myönsi ristiinalaiselle 4H-yritykselle Hellot Valokuvaukselle vuoden 2020 Nuoriso-Leader -stipendin. Ryhmään kuuluvat Henna Ahonen, Lotta Tuominen ja Elina Ripatti. Yhdistys palkitsee vuosittain parhaan Nuoriso-Leader-hankkeen stipendillä, jonka suuruus on 200 euroa.

Yritys on perustettu vuonna 2016. Yritystoiminnan aikana nuoret yrittäjät ovat kuvanneet mm. erilaisia perhejuhlia, häitä, muotokuvia sekä kaikenlaisia tapahtumia ja projekteja, kuten Etelä-Savon Yrittäjägaala, Suomenniemen aluejohtokunnan matkailukuvasto, Ristiinalainen-lehden lehtikuvia sekä Mäntyharjun ja Ristiinan K-Raudan henkilöstökuvaukset.

– Hankimme Nuoriso-Leaderin tuella uuden, yhteisen kamerarungon, joka vastaa entistä paremmin kuvaustaitojamme, jotka ovat arvatenkin kehittyneet huimasti yrittäjyytemme aikana. Kamerasta on ollut erittäin paljon hyötyä ja iloa paitsi kuvauskeikoilla myös vapaa-ajalla.

– 4H-yrittäjyys on opettavaista ja haastaa sopivalla tavalla. 4H-yrittäjänä olemme onnistuneet työllistämään itsemme, verkostoitumaan ja kehittämään meidän näköisemme brändin säilyttäen samalla valokuvaamisen ja yhdessä tekemisen ilon.

– Olemme 20-vuotiaita ristiinalaisia nuoria, ja olemme tunteneet toisemme eskarista saakka. Hellot Valokuvaus syntyi ollessamme 9. luokalla, joten yrityskin on pian jo 5-vuotias.

– Henna opiskelee tällä hetkellä muotoilua Lahdessa ja Lotta yhteiskuntatieteitä Jyväskylässä. Elina pyrkii opiskelemaan farmasiaa. Uusissa elämäntilanteissa Hellot on jäänyt vähän taka-alalle, mutta tarkoitus on ehdottomasti jatkaa yrityksen toimintaa ja tehdä keikkaa aina kun mahdollista. Ensi kesällekin on jo yksi hääkeikka tiedossa.

Kuvassa Lotta Tuominen (vas.), Elina Ripatti (takana) ja Henna Ahonen.

Nuoriso-Leader-tukea myönnetään pienyrittäjyyteen, tiede-, taide- ja liikuntaprojekteihin

Nuoriso-Leader-tukea voi hakea Veej’jakaja ry:ltä. Tuen tavoitteena on käynnistää nuorten tai lasten uutta toimintaa sekä saada heidät mukaan alueen kehittämiseen ja projekteihin. Toteuttajana voi olla joko nuorten tai lasten kanssa toimiva yhdistys tai muu yhteisö, joukko yksityishenkilöitä tai nuori yrittäjä yksinään.

Toiminnan tulee tapahtua Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pieksämäen, Puumalan ja Mikkelin maaseutualueilla.

Rahaa voi saada toimintaan, jossa nuorten rooli on aktiivinen eli toimenpiteisiin, jotka ovat nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia. Toimenpide voi olla esimerkiksi koulutus, tiede- tai taideprojektin toteuttaminen tai vaikkapa yhteisten harrastus- tai liikuntavälineiden hankinta.

Nuoriso-Leader-rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella osoitteessa: www.veejjakaja.fi/nuoriso. Hakuaika on jatkuva vuoden 2021 loppuun saakka.

Blockistry-logiikkapelin kehittäjälle tunnustus Leader Veej’jakajalta

24.11.2020

Blockistry-logiikkapelin kehittäminen toi pieksämäkeläiselle EduGamesille Veej’jakaja ry:n tunnustuksen vuoden 2020 hankkeena. EduGames on pieksämäkeläisen käsityönopettajan ja insinöörin Eetu Taivalantin yritys.

Blockeista muodostetun kuvion tulee näyttää samalta kuin esimerkki suoraan ylhäältä päin katsottuna. Kuvion tulee pysyä kasassa ilman, että sitä tarvitsee erikseen kannatella. Kuvassa muodostelma nro 29, jonka nimi on Stibium.

– Vaikka Blockistry-logiikkapelissä on vain neljä identtistä palikkaa, siitä saa rakennettua yli 50 erilaista muodostelmaa. Peli kehittää sekä oivalluskykyä että avaruudellista hahmotuskykyä, Taivalantti kertoo.

– Kokeilurahoituksen avulla pystyin heti alkuvaiheessa palkkaamaan ammattitaitoista osaamista tuekseni ja käytännössä kehittämään ideani kokonaan valmiiksi tuotteeksi. Projektin alussa apuna toimivat paikalliset mainostoimisto Räikee Oy  ja Muotoisa design, joiden kanssa yhteistyössä syntyi lopullinen versio Blockistry-pelistä.

– Olen halunnut alusta asti hyödyntää mahdollisimman paljon lähialueen osaamista ja peli onkin kokonaan toteutettu, alkaen suunnittelusta, osien valmistuksesta ja pakkauksesta alle 100 km säteellä.

– Kokeilurahoituksen avulla toteutettiin myös pelin julkistaminen tammikuussa Educa 2020-messuilla, josta löytyi uusia yhteistyökumppaneita ja heräsi kiinnostusta pelin saamiseksi ulkomaisille markkinoille.

– Kokeilurahoituksen päätyttyä päätinkin hakea lisärahoitusta kansainvälistymishankkeeseen, joka on tällä hetkellä parasta aikaa käynnissä. Blockistry-tuotemerkki on nyt rekisteröity myös Kiinaan ja pelin koemarkkinointia Aasian ollaan juuri aloittamassa. Tulevat kuukaudet näyttävät, miten peli otetaan isommilla markkinoilla vastaan, pohtii Taivalantti.

Joulutähteä muistuttava Beryllium on helppousjärjestyksessä numero kaksi.

Kuvat: Sofia Flygare

Tutustu tarkemmin: https://blockistry.fi  ja  https://www.maaseutukuriiri.fi/hanketarinat/blockistry-logiikkapeli/

Toiminta jatkuu rahoituskausien vaihtumisen välissäkin

16.11.2020

Kyseessä on rahoituskausien väliin jäävä niin sanottu siirtymäkausi, jolloin rahoituskohteet ovat samat kuin nykyisin, mutta käytössä ovat uuden rahastokauden varat.

”Siirtymäkausi tarkoittaa käytännössä sitä, että vuosina 2021-22 jatketaan nykyistä maaseudun kehittämisen vireää toimintaa, joka rahoitetaan uuden rahoituskauden varoista”, osastopäällikkö Minna-Mari Kaila toteaa.

Lue lisää siirtymäkaudesta.

Lähde: https://mmm.fi/-/maaseudulle-ja-maatalouteen-rahoitusta-saatavilla-myos-2021-2022?fbclid=IwAR3jsKVs9dd3uRICe6mFgrUtxOl-ODQY9AqGoZllGfgfhlAafXWFX_ceYSg

Lisää CAP-uudistuksesta maa- ja metsätalousministeriön sivuilla: www.mmm.fi/cap27 

 

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Teemahankkeet
• Nuoriso-Leader

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli