Esimerkkejä projekteista

Nuoriso Leaderia on toteutettu Veej’jakajan alueella vuodesta 2018. Esimerkkejä Nuoriso Leader hankkeista on listattu alle:

Nuoriso Leader -stipendin saaneet hankkeet

2018 Haapakosken lanit

Ajatus on lähtöisin muista suuremmista lani tapahtumista (Assembly) ja sellaisen järjestämisestä itse. Tavoitteena vuokrata tilat ja tarjota puitteet noin 10lle hengelle vuorokaudeksi pelata yhdessä tietokoneilla. Hyötyjinä ja tapahtumaan osallistuvat nuoret ja hankituilla laitteilla mahdollistuu vastaavien tapahtumien järjestäminen tulevaisuudessakin.

Mihin tukea myönnettiin?

Verkkoinfrastruktuurin hankkimiseen, sekä tilojen vuokraan. Tarvitaan verkon pystytykseen vaadittavat kytkimet, johdot sekä pelaamiseen tarvittavia palvelimia. Osa laitteista löytyy jo mutta niitä täytyy päivittää ja osa täytyy hankkia kokonaan uudestaan. Kokonaishankinnat maksanevat noin 700e.

Tukea myönnetty 500 €

2019 Urakointi Laitinen

Hankin raivaussahan omaa yritystoimintaa tukemaan. Idea taimikonraivaukseen syntyi viime kesän taimikonraivauskurssilla.

Tukea Myönnettiin 500 €

2020 Hellot Valokuvaus

Vuonna 2016 perustettu 4H-yrityksemme kuvaa erilaisia perhejuhlia, häitä, muotokuvia sekä kaikenlaisia tapahtumia ja projekteja (esim. Etelä-Savon Yrittäjägaalat, Suomenniemen aluejohtokunnan matkailukuvat, Ristiinalainen-lehden lehtikuvat, Mäntyharjun ja Ristiinan K-Rautojen henkilöstökuvaus). Vuosien varrella olemme kehittyneet paljon. Viimeiset kaksi vuotta olemme lukiokiireiden vuoksi pitäneet aika matalaa profiilia ja luottanut asiakkaiden löytävän meidät aiemmin kertyneen maineemme perusteella, mutta nyt meillä olisi taas aikaa ja intoa pistää pyörät pyörimään oikein kunnolla ja panostaa markkinointiin paljon suuremmalla teholla. Esteenä on vain vanhentunut kamerakalustomme, joka ei enää aivan vastaa kykyjämme ja omia ja asiakkaidemme vaatimuksia.

Mihin tukea myönnettiin?

Järjestelmäkameran hankintaan 500 €.

2021 Kesäkahvila Naskali

Kesäkahvilan investointeihin eli yleiskoneeseen ja jääkaappiin. Tukea myönnettiin 500 €.

2022 Koirapalvelu Boogi

Koirapalvelu Boogi on 4H-nuoren tammikuussa 2022 perustama 4H-yritys, jonka kautta nuori työllistää itse itseään kesällä ja koulun ohessa. Nuori on pitkäaikainen koiraharrastaja ja kehittänyt nyt yritystoiminnan myötä osaamisestaan liikeidean. Asiakaskuntaa on alkanut muodostua ja siksi hoitotarvikkeiden tarve on ajankohtainen. Hankintoja käyttää vain ko. 4H-yrittäjä.

Mihin tukea myönnettiin?

Trimmaustarvikkeiden hankintaa kuten kuivaimen, trimmerin ja harjojen. Tukea myönnettiin 258,82 €

2023 Ristiinan SUP-vuokraus

Hankittiin vesiliikuntavälineet kuten SUP-laudat ja pelastusliivit. Tukea myönnettiin 500 €.

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli