Blockistry-logiikkapelin kehittäjälle tunnustus Leader Veej’jakajalta

24.11.2020

Blockistry-logiikkapelin kehittäminen toi pieksämäkeläiselle EduGamesille Veej’jakaja ry:n tunnustuksen vuoden 2020 hankkeena. EduGames on pieksämäkeläisen käsityönopettajan ja insinöörin Eetu Taivalantin yritys.

Blockeista muodostetun kuvion tulee näyttää samalta kuin esimerkki suoraan ylhäältä päin katsottuna. Kuvion tulee pysyä kasassa ilman, että sitä tarvitsee erikseen kannatella. Kuvassa muodostelma nro 29, jonka nimi on Stibium.

– Vaikka Blockistry-logiikkapelissä on vain neljä identtistä palikkaa, siitä saa rakennettua yli 50 erilaista muodostelmaa. Peli kehittää sekä oivalluskykyä että avaruudellista hahmotuskykyä, Taivalantti kertoo.

– Kokeilurahoituksen avulla pystyin heti alkuvaiheessa palkkaamaan ammattitaitoista osaamista tuekseni ja käytännössä kehittämään ideani kokonaan valmiiksi tuotteeksi. Projektin alussa apuna toimivat paikalliset mainostoimisto Räikee Oy  ja Muotoisa design, joiden kanssa yhteistyössä syntyi lopullinen versio Blockistry-pelistä.

– Olen halunnut alusta asti hyödyntää mahdollisimman paljon lähialueen osaamista ja peli onkin kokonaan toteutettu, alkaen suunnittelusta, osien valmistuksesta ja pakkauksesta alle 100 km säteellä.

– Kokeilurahoituksen avulla toteutettiin myös pelin julkistaminen tammikuussa Educa 2020-messuilla, josta löytyi uusia yhteistyökumppaneita ja heräsi kiinnostusta pelin saamiseksi ulkomaisille markkinoille.

– Kokeilurahoituksen päätyttyä päätinkin hakea lisärahoitusta kansainvälistymishankkeeseen, joka on tällä hetkellä parasta aikaa käynnissä. Blockistry-tuotemerkki on nyt rekisteröity myös Kiinaan ja pelin koemarkkinointia Aasian ollaan juuri aloittamassa. Tulevat kuukaudet näyttävät, miten peli otetaan isommilla markkinoilla vastaan, pohtii Taivalantti.

Joulutähteä muistuttava Beryllium on helppousjärjestyksessä numero kaksi.

Kuvat: Sofia Flygare

Tutustu tarkemmin: https://blockistry.fi  ja  https://www.maaseutukuriiri.fi/hanketarinat/blockistry-logiikkapeli/

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli