Hellot Valokuvaus vei Nuoriso-Leader-stipendin Ristiinaan

24.11.2020

Veej’jakaja ry myönsi ristiinalaiselle 4H-yritykselle Hellot Valokuvaukselle vuoden 2020 Nuoriso-Leader -stipendin. Ryhmään kuuluvat Henna Ahonen, Lotta Tuominen ja Elina Ripatti. Yhdistys palkitsee vuosittain parhaan Nuoriso-Leader-hankkeen stipendillä, jonka suuruus on 200 euroa.

Yritys on perustettu vuonna 2016. Yritystoiminnan aikana nuoret yrittäjät ovat kuvanneet mm. erilaisia perhejuhlia, häitä, muotokuvia sekä kaikenlaisia tapahtumia ja projekteja, kuten Etelä-Savon Yrittäjägaala, Suomenniemen aluejohtokunnan matkailukuvasto, Ristiinalainen-lehden lehtikuvia sekä Mäntyharjun ja Ristiinan K-Raudan henkilöstökuvaukset.

– Hankimme Nuoriso-Leaderin tuella uuden, yhteisen kamerarungon, joka vastaa entistä paremmin kuvaustaitojamme, jotka ovat arvatenkin kehittyneet huimasti yrittäjyytemme aikana. Kamerasta on ollut erittäin paljon hyötyä ja iloa paitsi kuvauskeikoilla myös vapaa-ajalla.

– 4H-yrittäjyys on opettavaista ja haastaa sopivalla tavalla. 4H-yrittäjänä olemme onnistuneet työllistämään itsemme, verkostoitumaan ja kehittämään meidän näköisemme brändin säilyttäen samalla valokuvaamisen ja yhdessä tekemisen ilon.

– Olemme 20-vuotiaita ristiinalaisia nuoria, ja olemme tunteneet toisemme eskarista saakka. Hellot Valokuvaus syntyi ollessamme 9. luokalla, joten yrityskin on pian jo 5-vuotias.

– Henna opiskelee tällä hetkellä muotoilua Lahdessa ja Lotta yhteiskuntatieteitä Jyväskylässä. Elina pyrkii opiskelemaan farmasiaa. Uusissa elämäntilanteissa Hellot on jäänyt vähän taka-alalle, mutta tarkoitus on ehdottomasti jatkaa yrityksen toimintaa ja tehdä keikkaa aina kun mahdollista. Ensi kesällekin on jo yksi hääkeikka tiedossa.

Kuvassa Lotta Tuominen (vas.), Elina Ripatti (takana) ja Henna Ahonen.

Nuoriso-Leader-tukea myönnetään pienyrittäjyyteen, tiede-, taide- ja liikuntaprojekteihin

Nuoriso-Leader-tukea voi hakea Veej’jakaja ry:ltä. Tuen tavoitteena on käynnistää nuorten tai lasten uutta toimintaa sekä saada heidät mukaan alueen kehittämiseen ja projekteihin. Toteuttajana voi olla joko nuorten tai lasten kanssa toimiva yhdistys tai muu yhteisö, joukko yksityishenkilöitä tai nuori yrittäjä yksinään.

Toiminnan tulee tapahtua Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pieksämäen, Puumalan ja Mikkelin maaseutualueilla.

Rahaa voi saada toimintaan, jossa nuorten rooli on aktiivinen eli toimenpiteisiin, jotka ovat nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia. Toimenpide voi olla esimerkiksi koulutus, tiede- tai taideprojektin toteuttaminen tai vaikkapa yhteisten harrastus- tai liikuntavälineiden hankinta.

Nuoriso-Leader-rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella osoitteessa: www.veejjakaja.fi/nuoriso. Hakuaika on jatkuva vuoden 2021 loppuun saakka.

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli