Niilo Luukkosen kesäkahvila Naskalille Nuoriso-Leader-stipendi

23.11.2021

Veej’jakaja ry myönsi Niilo Luukkosen kesäkahvila Naskalille vuoden 2021 Nuoriso-Leader -stipendin. Yhdistys palkitsee vuosittain parhaan Nuoriso-Leader-hankkeen stipendillä, jonka suuruus on 200 euroa.

Kesäkahvila Naskali sijaitsee Luukkosen mummon kotitalossa Puumalan Huuhkaalan kylällä.

– Meillä kävi syksyllä 2020 lukiossa Itä-Savon Uusyrityskeskuksesta pari henkilöä pitämässä yhden kurssin ja alueen Leader-toimijat esittelivät nuorille sopivia tukimuotoja.

Etsin Puumalan alueen Leaderin, Veej’jakajan yhteystiedot, ja hain itse tukea ja sain sitä, Luukkonen kertoo. Luukkonen haki kesäkahvilaansa varten Nuoriso-Leader -rahaa ja sai 500 euroa tukea.

– Yrityksen perustaminen on iso projekti ja rahaa kuluu moniin asioihin. Nuoriso-Leader tuen käytin leivontavälineisiin, ostin mm. hyvän yleiskoneen, huomauttaa Niilo.

 

 width=

Vaikkakin välillä työ on raskasta ja uuvuttavaa mustikanpoimintaretkien venyessä myöhään yöhön, on työ palkitsevaa ja mukavat asiakkaat antavat hyvää motivaatiota. Kuva Taija Luukkonen.

Kahvilan tuotevalikoimiin kuului itse valmistetut levonnaiset, kuten suussa sulava mustikkapiirakka.

Ensimmäinen kesä meni suureksi osaksi opetellessa ja aikaa tuhraantui paljon, kun rutiineja eikä toimivia käytänteitä ollut vielä muodostunut. Työ on paljon muutakin kuin pullan leipomista ja myyntiä. Pientenkin asioiden takana on paljon taustatöitä.

Tuotevalikoimiin kuuluivat myös pehmikset, joita voi nauttia puutarhan varjossa.

Tuotevalikoimiin kuuluivat myös pehmikset, joita voi nauttia puutarhan varjossa. Kuva Taija Luukkonen.

– Kahvilatoiminta jatkuu ensi kesänä ja varmaan jotain uuttakin tulee. Valikoimaa ja palveluita on tarkoitus kehittää monipuolisemmaksi.  Itse en koko kesää pääse olemaan paikalla armeijan takia, mutta onneksi perheestä löytyy muitakin asiakaspalveluun tottuneita ja mainioita leipureita, Luukkonen kertoo.

Niilo käy Sulkavalla yrittäjyyslukiota kolmatta vuotta. Lukion jälkeen hän haaveilee arkkitehdin opinnoista. Vapaa-ajalla Niilo harrastaa frisbeegolfia, haitarinsoittoa sekä vähän kaikenlaista nikkarointia.

Netissä:
https://www.facebook.com/kahvilanaskali
https://www.maaseutukuriiri.fi/2021/06/04/kesakahvila-avautuu-frisbeegolfin-kylkeen-huuhkaalan-kylalla/

Nuoriso-Leader avaa mahdollisuuksia.

Nuoriso-Leader-tukea myönnetään pienyrittäjyyteen, tiede-, taide- ja liikuntaprojekteihin
Nuoriso-Leader-tukea voi hakea Veej’jakaja ry:ltä. Tuen tavoitteena on käynnistää nuorten tai lasten uutta toimintaa sekä saada heidät mukaan alueen kehittämiseen ja projekteihin. Toteuttajana voi olla joko nuorten tai lasten kanssa toimiva yhdistys tai muu yhteisö, joukko yksityishenkilöitä tai nuori yrittäjä yksinään.

Toiminnan tulee tapahtua Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pieksämäen, Puumalan ja Mikkelin maaseutualueilla.

Rahaa voi saada toimintaan, jossa nuorten rooli on aktiivinen eli toimenpiteisiin, jotka ovat nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia. Toimenpide voi olla esimerkiksi koulutus, tiede- tai taideprojektin toteuttaminen tai vaikkapa yhteisten harrastus- tai liikuntavälineiden hankinta.

Nuoriso-Leader-rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella. Nuoriso-Leaderistä lisää osoitteessa: www.veejjakaja.fi/nuoriso. Hakuaika on jatkuva vuoden 2022 loppuun saakka.

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli