Veej’jakajan vuoden hanke 2016 on Sykkivä Syvis

30.12.2016

Sykkivä Syvis – investointihankkeella parannettiin Kangasniemen Syvälahden lavan toiminnallisuutta uudella äänentoisto- ja kuvansiirtolaitteistolla sekä yleisön viihtyvyyttä uudistetulla valaistuksella, akustiikalla ja somistuksella. Hankkeella on vahvistettu Syvälahden asemaa yhtenä suomalaisen lavatanssikulttuurin elinvoimaisena ylläpitäjänä ja nousussa olevan tanssilavateatterin näyttämönä. Hankkeen hallinto on hoidettu ammattimaisesti ja erityistä kiitosta saa aktiivinen informointi toimintaryhmälle projektin eri vaiheista.

Kuva: Eeva-Liisa Tilkanen

Veej’jakaja ry valitsee vuosittain vuoden hankkeen, joka on aluetta kehittävä, aktiivinen ja innostava. Vuoden hankkeiden on tarkoitus kannustaa myös muita hankehakijoita aktiivisuuteen, tuotteliaisuuteen ja luoviin tapoihin kehittää maaseutuamme.

Syvälahden lava täyttää tänä vuonna 64 vuotta. Koko historiansa ajan toiminta on ollut määrätietoista ja nousujohteista ja lava on saavuttanut monta erilaista palkintoa. Syvälahden lava on voittanut Suomen kaunein kesälavatittelin jo neljä kertaa SuomiViihde -lehden lukijaäänestyksessä ja sai näin tänä vuonna ensimmäisenä suomalaisena tanssilavana Hall of Fame – tunnustuksen.

Itse olen ollut 40 -vuotta pyörittämässä Syvälahden lavaa ja halu kehittää tätä paikkaa on kova. Ei voi jäädä paikoilleen, on pysyttävä ajan hengessä mukana ja mieluummin vielä vähän edellä muita, kommentoi Syvälahden lavaa pyörittävä Reijo Pynnönen.

Kuva: Tapani Kahila

Syvälahden lava haki Veej’jakaja ry:ltä investointirahaa 2015 ja pääsi toteuttamaan lavalle mittavat uudistukset äänentoiston, akustiikan ja valaistuksen osalta. Samalla laitettiin kuvansiirtolaitteistot ja somistukset kuntoon. Näiden avulla yleisöllä on entistä paremmat olosuhteet ja viihtyisyys parani merkittävästi.

Ensi vuonna Syvälahden lava muuttaakin nimensä Syvälahden viihdekeskukseksi, joka vastaa enemmän tämän päivän toimintaa. Syvälahden lavalla on tanssien lisäksi myös tanssilavateatteria sekä muita isompia juhlia ja tapahtumia.

Kuva: Kai Kaasalainen

Ensi vuonna meille tulee Tapio Rautavaaran elämään liittyvä Rautavaara-musikaali ja se tulee olemaan erittäin suosittu. Teattereita kävi tänäkin kesänä katsomassa 25 linja-autollista, joten puitteet on oltava kunnossa, jatkaa Pynnönen.

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli