Jäppilän Taidekätköt -hanke sai tunnustusta Veej’jakaja ry:ltä

22.11.2022

Jäppilän taidekätköt-kehityshanke toi Jäppilän kylät Ry:lle Veej’jakaja ry:n tunnustuksen vuoden 2022 hankkeena. Jäppilän kylät ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka on perustettu vuonna 2014. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää Jäppilän aluetta ja kannustaa alueen asukkaita yhteistoimintaan kotiseutunsa kehittämiseksi.

Taidekätköjen tavoitteena oli luoda uusi retkeilykohde ja samalla vahvistaa yhteisöllisyyttä ja luovuutta tuomalla yhteen erilaisia ihmisiä. Työskentely aloitettiin kutsumalla kaikki jäppiläläiset, vapaa-ajan asukkaat ja Jäppilän ystävät tekemään yhdessä taidetta ja piilottamaan teoksia retkeilijöiden ja matkailijoiden löydettäväksi. Työpajoihin osallistui ihmisiä 2-vuotiaasta eläkeikäisiin taideopettaja Susanna Tyrväisen ja Netta Nyyssösen johdolla.

– Meissä kaikissa on luovuutta, joka voi nousta esiin yhteisen tekemisen kautta. Taide kuuluu kaikille eli kaikki voivat osallistua sen tekemiseen ja myös sen kokemiseen jokainen omalla tavallaan, Nyyssönen sanoo.

Veej’jakaja ry palkitsi hankkeen innovatiivisuuden ja yhteisöllisyyden perusteella. Jäppilän taidekätköt ovat oiva esimerkki, kuinka alueen asukkaat voivat vaikuttaa lähiympäristön viihtyvyyteen ja luoda jotain ainutlaatuista, joka houkuttelee kauempaakin vierailemaan paikkakunnalla.

– Nyt saamamme tunnustus tekee näkyväksi pienten kyläyhdistysten tekemän kehittämistyön. Kiinnostavaan ja iloa tuovaan hankkeeseen ei välttämättä tarvita kymmenien tuhansien eurojen budjettia, kunhan idea on hyvä ja tavoite selkeä, Jäppilän Kylät ry:n hallituksen jäsen Hanna Moilanen sanoo.

Tässä kuvassa on osa Taidekätköjen tekemiseen osallistuneista. Osallistujia oli 2-vuotiaasta eläkeikäisiin. Kuva: Hannu Lappi

 

Lisää hankkeesta: https://www.veejjakaja.fi/hanketarinat/jappilaan-rakennetaan-taidekatkoja-uudeksi-retkeilykohteeksi/

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli