Moottorikerhon radat kisakuntoon

Mäntyharjun moottorikerho on peruskorjannut ratojaan viime kesän ja urakka jatkuu vielä pari seuraavaa kesää. Kerho sai Leader-rahoitusta toimintansa keskipisteen, Ruotimon moottoriurheilukeskuksen ratojen kunnostamiseen.

Aktiivit esittelevät alueen karttaa.

Kerhon aktiivit, Matti Paasonen ja puheenjohtaja Aapo Vitikainen esittelevät ilmakuvaa lähes 20 hehtaarin rata-alueesta.

– Päivitämme parhaillaan motocross- ja jokamiesluokan rataa ajettavampaan ja kestävämpään kuntoon. Ajetaan sepeliä, tasataan, ojitetaan, levennetään ja muotoillaan hyppyreitä uudelleen, luettelee kerhon puheenjohtaja Aapo Vitikainen.

Alueella ajetaan mm. motocross-kilpailuja, rallisprinttejä, jokamiesluokkaa ja jäärata-ajoja. Lisäksi harjoitellaan, aktiivisesti.

–  Meille tullaan ajamaan ympäri vuoden läheltä ja kaukaa. Kerhossa on tällä hetkellä yli 400 jäsentä, Vitikainen iloitsee.

Palokunnan entinen auto, jolla ajetaan vettä radoille.

Ratojen kunnostus ja ylläpito tehdään talkoovoimin. Tällä Mäntyharjun palokunnan entisellä autolla ajetaan vettä reiteille.

Hankkeen hyväksytty kustannusarvio 30 000 €

Julkinen rahoitus  50 % = 15 000 € (tuki)
Yksityinen raha      20 % = 3 000  €
Talkootyö                 30 % = 12 000 €

Tärkeät hommat porukalla

Talkootyö on tälle porukalle tuttua. Jo itse rata-alue on aikanaan talkoovoimin ryteiköstä kunnostettu kokonaisuus. Lisäksi kerho sai viime keväänä valmiiksi hankkeen, jolla rakennettiin kisoihin soveltuvat ruoka-, wc- ja peseytymistilat.

– Uudistukset mahdollistavat isompien tapahtumien järjestämisen myös talvisaikaan. Ja kun puitteet ovat kunnossa, on talkoolaisia helpompi saada mukaan, kiittelee kerhon monitoimimies Matti Paasonen.

Hankkeella toteuttettu ravintolatila.

Tästä luukusta on hyvä myydä hernekeittoa kilpailuissa, iloitsee Matti Paasonen. Moottorikerhon järjestämissä tapahtumissa on parhaillaan 500-600 katsojaa.

Miehet eivät usko, että nyt yli 60-vuotiaan kerhon toiminta olisi yhtä monipuolista ilman hankkeita.

– Hankkeilla on ollut meille iso merkitys. Ne ovat mahdollistaneet meille asioita, joihin emme olisi ilman ulkopuolista rahoitusta uskaltaneet lähteä, pohtii Paasonen.

Hankehakua harkitseville hän antaa yhden vihjeen.

– On tärkeää tutkia omat mahdollisuudet ennen lähtöä ja suunnitella kokonaisuus loppuun asti. Mutta sitten rohkeasti mukaan, kaikki etenee kyllä Veej’jakajan kanssa jämptisti!

Teksti ja kuvat: Elina Ruuttila

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli