Riistapojat talkoilivat katot kuntoon

Mäntyharjun Riistapojat on 70-vuotias mäntyharjulainen metsästysseura.

Perustamisestaan lähtien Riistapojat ovat toimineet Mäntyharjun Lyytikkälässä. Vuodesta 1972 lähtien seuralla on ollut tukikohtana oma maja saunoineen Kallaveden Pemmeenlahdessa. Maja on ollut myös kyläläisten käytössä.

Viidessä kymmenessä vuodessa majan ja saunan katto olivat saaneet sadetta ja tuulta niskaansa niin, että ne olivat uusimisen tarpeessa. Niinpä Riistapojat päättivät viime vuonna pitää kattotalkoot. Jotta talkoot eivät olisi vieneet kaikkea Riistapoikien runsaan 20 jäsenen vapaa-aikaa, katot päätettiin uusia kahdessa vaiheessa – majan katto viime syksynä ja saunan katto tänä kesänä.

Kaksi henkilö katolla rakentamassa tukiakenteita.

Katto koki perusteellisen uudistamisen hankkeessa.

Riistapojat osallistuivat talkoisiin runsaslukuisasti ja työ sujui yllättävänkin hyvin, toteaa Riistapoikien varapuheenjohtaja Jani Rihu. Ajatuksia uusista hankkeista on jo itämässä.

Aikaisempien sukupolvien pystyttämät maja ja sauna pysyvät edelleen hyvässä kunnossa ja turvaavat osaltaan seuran toiminnan jatkumista. Tarvittaessa Riistapojat voivat tarjota tiloja myös muuhun kuin seuran omaan käyttöön.

Paitsi innokkaita talkoolaisia hankkeessa tarvittiin myös rahaa. Tässä Riistapoikia auttoi seuran saama Leader-rahoitus.

Miehiä tekemässä kattoremonttia saunan katolle.

Saunankatto valmistuu hyvää vauhtia.

Leader-rahoitus on EU:n, valtion ja kunnan myöntämää rahaa. Sillä voidaan rahoittaa maaseudun asukkaiden omia yleishyödyllisiä kehittämishankkeita asukkaiden tarpeiden ja ideoiden pohjalta. Toimintaa hallinnoivat alueelliset Leader-ryhmät. Riistapoikien hankkeessa mukana oli Mikkelin ympäristökunnissa toimiva Veej’jakaja ry.

Ryhmäkuva, jossa Riistapoikien jäsenistöä riistamajan edessä.

Aktiivisella talkooporukalla kattoremontit etenivät sutjakkaasti.

Leader-rahoituksen haku ja rahoitukseen liittynyt hankkeen seuranta sujui Riistapojilta Veej’jakajan ohjauksessa mutkattomasti. Paljon puhuttuun EU-byrokratiaan emme törmänneet kertoo rahoitushanketta Riistapoikien puolesta pyörittänyt Markku Halinen.

 

Teksti ja kuvat: Mäntyharjun Riistapojat ry.

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli