Vedenjakajareitistö sai uutta pontta markkinointihankkeesta

Pieksämäen vaihtelevissa maisemissa kulkevan Vedenjakajareitistön juju piilee siinä, että suuri osa alueen erimittaisista lenkeistä on rengasreittejä. Se tarkoittaa, että reitti päättyy samaan paikkaan josta se alkoi, eikä tarvitse kävellä edestakaisin, selittää pieksämäkeläinen yhdistysaktiivi Peter Hartwig.

 Pieksämäki sijaitsee maantieteellisesti Kuopion, Jyväskylän ja Mikkelin keskellä, minkä Hartwig näkee etuna matkailun kannalta.

Vedenjakajareitistö kattaa noin 35 kilometrin edestä vaellusreittejä sekä 40 kilometrin verran maastopyöräilypolkuja. Lisäksi reitistön maasto soveltuu mainiosti melontaan. Vedenjakaja on lähialueen korkein kohta, joten moni kulkija yllättyy löytäessään reitin varrelta paljon pohjoisemmalle luonnolle ominaisia asioita, lupaa reitistön verkkosivu.

Vedenjakajareitistössä on 40 kilometrin verran maastopyöräilypolkuja.

Niin verkkosivut kuin muukin Vedenjakajareitistöstä kertova materiaali syntyivät vuosina 2018–2020, jolloin yhdistys nimeltä Pieksämäkeläiset ry keskittyi yhdessä Pieksämäen kaupungin kanssa kehittämään Vedenjakajareitistön markkinointia. Digitaalisen markkinoinnin lisäksi hankkeessa tuotettiin karttoja ja esitteitä sekä kierrettiin Suomen suurimpia kaupunkeja matkailumessujen merkeissä. Hanketta rahoitti Veej’jakaja ry.

Hankkeen hyväksytty kustannusarvio 149 500 €

Julkinen rahoitus 75 % = 112 125 € (tuki)
Yksityinen raha    25 % = 37 375 €

Yksi hankkeen vetureista oli Hartwig, helsinkiläissyntyinen yrittäjä, joka muutti Pieksämäelle kymmenen vuotta sitten rauhallisempaa elämänrytmiä hakien. Hartwigin mukaan paikalliset eivät aina osaa arvostaa kotiseutunsa ominaisuuksia, joita muualta tulevat ihailevat.

 Vedenjakajareitistö kattaa noin 35 kilometriä vaellusreittejä.

– Monessa paikassa niin sanotut natiivit ajattelevat, että eihän täällä mitään ole. Hankkeen aikana olemme yrittäneet muuttaa paikallisten ajatusta. Pieksämäellä yksi hyvistä puolista on saavutettavuus: junalla pääsee hyvin ja olemme keskellä isoja kaupunkeja.

Saavutettavuus ja runsas, puhdas luonto luovat yhdessä mainiot raamit luontomatkailulle. Kun yhtälöön lisättiin koko Suomen tavoittava markkinointihanke sekä maailmanlaajuinen pandemia, oli selvää, että Vedenjakajareitistön kävijämäärät nousivat hankkeen loppuun mennessä merkittävästi.

– Mökkien vuokraaminen on lisääntynyt huomattavasti ja ensi kesä on hyvin pitkälti varattu täyteen monessa paikassa. Kun vuokralaisten kanssa juttelee, moni kertoo kuulleensa reitistöstä ja kiertävänsä sitä viikonloppuna, Hartwig iloitsee.

 

Teksti: Lotta Tuominen

 

 

Hankkeen hyväksytty kustannusarvio 149 500 €

  • Julkinen rahoitus 75 % = 112 125 € (tuki)
  • Yksityinen raha     25 % = 37 375 €

 

 

 

 

Yhteystiedot

Anssi Gynther
toiminnanjohtaja
anssi.gynther@veejjakaja.fi
p. 0440 155 222
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet
• Kansainväliset hankkeet

Kristiina Asikainen
talouspäällikkö
kristiina.asikainen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 223
• Yleishyödylliset hankkeet
• Maksatusasiat
• Pienhankkeet

Anne Kaljunen
viestinnän asiantuntija
anne.kaljunen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 992

Essi Saarinen
hankeneuvoja
essi.saarinen@veejjakaja.fi
p. 0440 155 219
• Nuoriso-Leader
• Yritysrahoitus
• Yleishyödylliset hankkeet

Käyntiosoite
Mikkelin yliopistokeskus
Cultiva-rakennus, 2. kerros
Lönnrotinkatu 7
50100 Mikkeli